GSG Aarschot A – RBC Verviers Pepinster 95 – 75

Vier spelers van Pepinster (Verviers) zaten gisteren nog op de bank in de eerste klasse match Limburg United – VVO Wolves Pepinster (107-89). Vier youngsters stonden er zelfs op het terrein. Blij weerzien met Wim Vuchelen, weliswaar in de tribune.

In de rangschikking staan we gelijk en gaat het meteen gelijk op. Onze Thierry lukt het weer om op kousenvoeten 14 punten te scoren in de eerste helft. Aan de overkant doet Tshomba evengoed en ene Hazard scoort ook vlot, alleszins beter als zijn naamgenoot die op dit zelfde ogenblik een inlegger mist in Andorra…

Ons shot is uitstekend en binnenin blijven we gevaarlijk, wat bij de rust een 50-40 stand oplevert.

De tweede helft wordt gekenmerkt door het beangstigend uitvallen van Jens. Gelukkig hebben we Walter Klein en zijn team die de eerste zorgen toedienen waarna Wendy hem naar gasthuisberg vergezelt waar een zware enkelblessure wordt vastgesteld.

Ondertussen gaat de match een beetje in mineur verder. Dillen doet na een paar weken inactiviteit weer een opgemerkte invalbeurt.  Jonas blijft uitstekend dirigeren en verdelen en krijgt naar het einde toe zijn verdiende applausvervanging.

Knappe ploegprestatie alweer en naar verluidt is er hier meer te zien geweest als in Andorra. De aanwezigen hadden gelijk…

26-21, 24-19, 23-12, 22-23.

J Verlinden 4, J Hendrickx 8, D Vingerhoets 2, B Boutsen 10, T Verheyden 14, V Benoy 12, B Sissoko 15, D Geleyns 10, T Cools 20, L Uytenbroeck -.